Varadinum Foto Club la Zagreb


Varadinum Foto Club Oradea Romania a avut vernisat două expoziţii într-o săptămână. Prima a avut loc la Zagreb, în Croaţia, în data de 30 ianuarie 2024, la Galeria Fotoclubului din capitala croată. Vernisajul a avut loc în prezenţa ambasadorului
României la Zagreb, Flavius Cosmin Hălăcescu, şi a unui public numeros si foarte ospitalier.

Două expoziţii într-o săptămână

Varadinum Foto Club Oradea Romania a vernisat două expoziţii într-o săptămână. Prima a avut loc la Zagreb, în Croaţia, în data de 30 ianuarie 2024, la Galeria Fotoclubului din capitala croată. Aceasta s-a desfăşurat la invitaţia preşedintelui fotoclubului, Hrvoje Mahović, care le-a prezentat orădenilor istoria Fotoclubului din Zagreb, unul din cele mai vechi fotocluburi din lume (fondat în 1892), care în prezent are 350 de membri.
Acesta a apreciat calitatea artistică a fotografiilor, catalogând expoziţia ca fiind foarte „creativă şi diversă”, spune Adela Rusu, vicepreşedinte  al Varadinum Foto Club Oradea.
Potrivit acesteia, aici au fost expuse 68 de fotografii, de la 68 de membri ai fotoclubului: portrete, peisaje, fotografii eseu, natură, etnografie. Vernisajul a avut loc în prezenţa ambasadorului României la Zagreb, Flavius Cosmin Hălăcescu şi a unui
public numeros si foarte ospitalier.
„La vernisaj a fost prezent şi Davor Dolenčic, organizatorul Salonului Internaţional Panonia Reflections din Slovenia şi Vinko Šebrek, membru de onoare in Fotoclubului din Zagreb.

Fotoclubul din Zagreb a răspuns invitaţiei noastre de a veni cu o expoziţie de fotografie la Oradea, în viitorul apropiat”, a spus Adela Rusu.
Delegaţia Varadinum Foto Club prezentă la Zagreb a fost formată din artiştii fotografi: Adela Rusu, Ovi D. Pop, Roland Pantea şi Csendom Ruben.
La invitaţia artistului Bikfalvi Zsolt, vicepreşedintele Fotoclubului ,,Vasile Venig” din Carei, Varadinum Foto Club Oradea a vernisat, pe 2 februarie 2024, expoziţia de artă fotografică „We are Varadinum”, la castelul Károlyi din Carei.
Aici au fost expuse tot 68 de fotografii, de la 68 membri ai fotoclubului. Expoziţia va rămâne la dispoziţia publicului timp de două săptămâni, după care va ajunge la Satu Mare.
Varadinum Foto Club a fost înfiinţat în 2017, de către Adela Rusu (vicepreşedinte) şi Ovi D. Pop (preşedinte), având în prezent 71 de membri, din Franţa, Ungaria, Italia, Dubai şi din mai multe oraşe din România
(Bucureşti, Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Baia Sprie, Huedin, Satu Mare, Cluj-Napoca, Timişoara, Alba Iulia, Odorheiu Secuiesc). JB – C.D.