Varadinum Fotoclub: 13 fotografi români au câștigat medalii în Novi Sad


Membrii Fotoclubului Varadinum din Oradea au cucerit noi și importante premii.

 

Acestea au fost câștigate la Festivalul Internațional „24Frame” din Novi Sad (Serbia). Echipa României s-a întors cu 13 medalii, din care cinci de aur, patru de argint și patru de bronz.

Membrii Clubului Varadinum Foto Club Oradea Romania care au participat la cea de a 10-a ediție a „24Frame” sunt: Mariana Scubli (Sighetu Marmației), Adriana Ceauşescu (Timișoara), Plaino Marian (București) și Ovi D. Pop (Oradea) şi s-au întrecut cu fotografi din Serbia, Nord Macedonia, Slovenia, Bulgaria şi Bosnia şi Herţegovina.

Fotografii au avut la dispoziţie 24 de ore să fotografieze 24 de teme, precum: abstract, minimalism, femeia, biserica, credinţă, familie, mişcare sau portret.

„24 Frame” a ajuns la cea de a 10-a ediţie şi este organizată de fortograful sârb Ranko Djurovic, cu sprijinul autorităţilor din Novi Sad.

„S-au oferit medalii de bronz, argint și aur la fiecare temă, iar pentru câștigătorul marelui premiu, o cupă. Drăgan Milosevic din Serbia a fost overall. Toți partticipanții sunt membrii clubului nostru.

Mariana Scubli și Adriana Ceaușescu au participat pentru prima oară la un asemenea concurs, unic în Europa. Pentru noi toate aceste premii înseamnă o recunoaștere a valorii fotografiilor realizate”, a declarat Ovi D Pop, președintele Fotoclubului Varadinum și câștigător al medaliei de aur.