Văzută din aer, Oradea pare mai frumoasă


Ovidiu D. Pop şi-a expus joi, 14 octombrie 2010, fotografiile la Galeria Euro Foto Art. Imaginile au impresionat publicul vizitator prin perspectiva unică pe care au dat-o Oradiei, o perspectvă total nouă pentru locuitorii acestui municipiu.

Alături de gazdele Ştefan Toth, preşedintele Asociaţiei Euro Foto Art, critical de artă Ramona Novicov, directoarea adjunctă a Administraţiei Imobiliară Oradea Tunde Benyovzky şi membrii Cvartetului Varadinum, la vernisaj au fost prezente mai multe oficialităţi locale, printre care consilierul judeţean Szabó Ődőn, directorul Muzeului Ţării Crşurilor Aurel Chiriac, managerul Filarmonicii de Stat din Oradea Todor Albert şi şeful Poliţiei bihorene Adrian Bucur.

Szabó Ődőn a declarat că se află la eveniment şi în calitate de prieten al artistului Ovidiu Pop şi că este încântat de această perspectivă aeriană pe care o dă orădenilor noua expoziţie, mai ales că majoritatea dintre ei se deplasează pe jos sau folosind automobilele.

„Lucrurile care se văd de sus au întotdeauna o semnificaţie mai profundă. Un oraş privit de sus e ca un organism viu, un aşa-numit ţesut urban. Există o multitudine de lucruri care se amestecă într-un mod surprinzător: lumina, pământul, clădirile, apa şi zona verde. Ovidiu Pop are meritul de a ne fi deschis o fereastră spre o lume pe care noi o ştiam altfel”

a declarat Ramona Novicov.

După ce a explicat cum a reuşit să fotografieze din elicopter (trepidaţiile care se iscă în timpul zborului pot să dea bătăi de cap oricărui fotograf), Ovidiu a declarat că anul viitor speră să reuşească să aducă în faţa publicului orădean o expoziţie cu întreg judeţul Bihor văzut de sus.

Ovi D. Pop s-a născut la data 9 aprilie 1973, în Oradea şi a absolvit liceul la actualul Colegiu Naţional „Mihai Eminescu”. Este licenţiat în Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii Oradea din anul 1995. Din anul 1994 este directorul general al agenţiei de publicitate Duran`s.

Expoziţia, organizată sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, Consiliului Judeţean Bihor şi Primăriei Municipiului Oradea, va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 04 noiembrie 2010, între orele 8:00 – 19:00, intrarea fiind liberă.


citeste articolul